top of page

Een maand Kjento: van medewerker naar ondernemer


YES I DID IT! Dat was het gevoel toen ik live ging met mijn website en blog. Ik ben overladen met positieve reacties: 181 Likes, 45 comments en 8 shares. Mijn eerste blog heeft ruim 1.800 professionals op LinkedIn bereikt. Cijfers om trots op te zijn als startende blogger en ondernemer!

De eerste maand is echt voorbij gevlogen. Ik ben begonnen bij twee mooie opdrachtgevers en dit gaf een enorme boost. Er kwam in januari veel op mij af, veel nieuwe dingen waar ik nooit bij stil stond als medewerker. Van de belastingaangifte tot een huisstijl laten ontwikkelen. Ik besloot een to-do lijst te maken die ik graag met jullie deel.

1. Social media: wat kan ik inzetten als zzp’er?

Actie 1: Zakelijk bloggen vanuit mijn persoonlijk profiel op LinkedIn (ik ben tenslotte Kjento).

Actie 2: Cadeaus van oud-collega’s erbij pakken, zoals het boek Twitter voor dummies.

2. Koffieafspraken: ja leuk! Maar wanneer?

Gedachte: Ik lust helemaal geen koffie, maar thee is ook goed :)

Actie: De vrijdagen blokken voor netwerken.

3. Contracten: not my cup of tea. I need my network!

Actie: Netwerken zoals Junior Chamber International (JCI) raadplegen!

4. Huisstijl: wat wil ik uitstralen?

Gedachte: Even een collega bellen, oh ja collega-loos, ik sta er nu alleen voor.

Actie: Netwerk inzetten!

Resultaat: Een fris design! Heb je mijn website en visitekaartje al gezien?

5. Belastingdienst: hoort dit er ook bij?

Actie: Webinars volgen op belastingsite. Gevaar: GZ -gedrag (Geen Zin).

6. Zzp’er van het jaar: dat is gaaf. Hoe kan ik zorgen dat ik dit word?

Actie: Nog geen actie...

Inmiddels begin ik mijn draai als ondernemer aardig te vinden en kan ik ook echt genieten van het ondernemen. Op naar nog een maand vol inspiratie en uitdagingen!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page